perjantai 26. lokakuuta 2012

Uusi kysely ja surusidonta-asiaa

Koska tämä blogin pitäminen on minulle uusi juttu, niin huomasinkin nyt, että kyselyni "Kiinnostaako ekologisen kukkakaupan ideoiminen Sinua?" oli vastausten osalta nollaantunut sen alkuperäisen määräajan kuluttua umpeen. Tämän vuoksi en pitänyt järkevänä jatkaa tuota kyselyä enää enempää, vaikka juuri edellisessä kirjoituksessani hehkutinkin vastausaikaa jatketun. Sori! Kyselyyn ehti siis tulla kuusi vastausta, joista viisi oli "Paljon" ja yksi "Jonkin verran". Kiitos kaikille vastanneille! Tuloshan oli tietysti minun näkökulmastani erinomainen, vaikkakin vastauksia olisin toivonut enemmän.

Nyt on vastattavana uusi kysely ja se jatkuu marraskuun loppuun saakka. Kunnallisvaaleissa kun kaikki käytte verryttelemässä äänestystaitojanne, niin johan sujuu äänestäminen tässäkin kyselyssä, eikö totta!?!

Mutta sitten ajattelin jatkaa vielä hautausmaa-teemaa (ehkä lähestyvän pyhäinpäivän innoittamana, huom: ei ameriikan serkku halloweenin!!).

Ekokukkakauppiaan tulisi pystyä tarjoamaan haudalle kukkia vieville omaisille ja ystäville keinoja toimia paitsi tilanteeseen sopivasti myös ekologisesti. Mahdollisimman vähin langoituksin sidottu surukimppu on surulaitetta ekologisempi vaihtoehto, etenkin, jos ekologisuus on ulotettu myös kimpun rusettiin, sidosnauhaan ja korttiin. Monesti halutaan kuitenkin hankkia surulaite kimpun sijaan. Tällöin sidontatarvikkeiden rooli korostuu entisestään: ekologinen kukkakauppa ei ainakaan minun mielestäni edes tarjoa muovista kahvaa, johon on laitettu tavallinen märkätiili muoviniinellä varmistettuna ja sidonnassa on käytetty maatumattomia langoituksia ja maatumatonta rusettia / nauhoja. Näille kaikille on olemassa ekologisia vaihtoehtoja. Ajattelin nyt itse alkaa kartoittaa niitä ja olisi aivan loistavaa, jos saisin teiltä apua.

Löysin muuten netistä sisältöluettelon surusidontakurssista, joka oli toteutettu vuonna 2009. Yhtenä opeteltavana asiana kurssilla oli ollut "itsetehdyt ekologiset pohjat luonnon materiaaleista". Tällaiselle kurssille ekokukkakauppias lähtisi varmasti mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lukijani! Otan todella mielelläni vastaan kommenttisi. Ekokukkis