maanantai 29. lokakuuta 2012

Tilhiä tai punatulkkuja!

Hei kaikki!

Tänään aamulla päiväkodin pihalla oli vastassa ihastuttava näky: neljä isoa koivua oli latvoista täynnä tilhiä; välillä ne piipahtivat viereiseen pihlajaan syömään ja sitten taas takaisin koivuihin. Voi sitä sirkutuksen määrää!

Tästä näystä syntyi taas ekokukkakauppiaan mieleen ajatus: lankalintuja somisteeksi! Tai vielä parempaa: kukkakauppa, joka järjestäisi jonain päivänä asiakkaille mahdollisuuden taiteilla kimppuunsa koristeeksi linnun! Muutamat apukädet voisivat olla tarpeen, mutta näitä valmiiksi tehtyjä lintuja voisi myydä kimppujen mukana, ja sitten ajan kanssa ostoksille tulleita asiakkaita voisi opastaa oman linnun tekemisessä. Nämä jos mitkä olisivat ekologisia somisteita! Aikaa palaa, mutta minusta hyvästä kannattaa myös maksaa, joten ajan voisi hinnoitella tuotteeseen.

Itselleni lapsuudesta tuttuja ovat nimenomaa punatulkut. Nokan saa muuten kätevästi paitsi jonkinmoisesta taikinasta myös auringonkukan siemenestä. Tai sitten voi tehdä vieläkin kätevämpiä ja nopeampia versioita pahvista ja langasta, jolloin silmät piirretään tai liimataan. Värejä vaihtelemalla punatulkku muuttuu talitintiksi tai vaikka harakaksi, jos joku sellaista kaipaa. Omasta mielestäni ainakin harakka on nokkela ja kaunis lintu.

En laita tähän nyt mitään tiettyä linkkiä, mutta jos netistä haette vaikkapa "punatulkku langasta", niin hyviä ohjeita putkahtaa esiin. Ja jos ei vielä ole sitä kukkakauppaa, niin ainahan näitä voi tehdä itselleen iloksi. Spiraaliin sidottuun kimppuun voi sujauttaa somisteen helposti myös jälkikäteen.

Tsirp, tsirp vaan hyvät blogini lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lukijani! Otan todella mielelläni vastaan kommenttisi. Ekokukkis