sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Synttärijuhlia vietetty, joten eilinen jäi siksi blogin osalta väliin. Reilun kaupan aiheesta innostuneena jäi kakkuainesten hakureissulla mukaani ihanan keltaiset ja muutenkin todella kauniit Reilun kaupan ruusut, ne kenialaiset..

Kotona sidoin ne kimpuksi yhdistelemällä niihin oman puutarhani kasveja: piiskuja, vuorenkilpeä ja kuunliljan kellastuneita lehtiä. Minusta kimpusta tuli ihan toimiva kelta-vihreä pöydänkaunistus, jossa näkyi mukavasti myös myöhäissyksyn tunnelma.

Ekokimppu? Mitäs sanotte? Pakkasen kuullottamia kuunliljan lehtiä ei kyllä kukkakaupassa voisi asiakkaalle myydä, mutta muutoin materiaali olisi kyllä myytävissä.

Sellainen juttu pisti silmään ruusujen pakkausmuovista, että maahantuoja oli Helsingin Kukkatoimitus Oy. Helsingin Kukkatoimituksella on tosiaan ollut Reilun kaupan lisenssi jo vuodesta 2007. Heidän nettisivuillaan tosin mainitaan tuotteiksi vain neilikat ja terttuneilikat, mutta todistettavasti siis nykypäivänä myös ruusut kuuluvat valikoimaan. Ihmetyttää, ettei Helsingin Kukkatoimitusta mainittu Reilun kaupan nettisivuilla, joista tietojani edelliseen kirjoitukseeni poimin...

Viimeistään huomenna kirjoittelen lisää kotimaisesta kasvatuksesta. Mukavaa pyhäpäivän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lukijani! Otan todella mielelläni vastaan kommenttisi. Ekokukkis